2010. augusztus 11., szerda

Az utolsó szabad hír

…legalábbis hosszú időre. Kivonatolt tartalma:

Aláírta a médiaszabályozásról szóló törvénycsomagot Schmitt Pál köztársasági elnök, a jogszabály kedden meg is jelent a Magyar Közlönyben. A közszolgálati médiumok összevonásáról és a felügyeleti hatóság átalakításáról szóló szabályokat július 22-én, utolsó ülésnapján fogadta el az Országgyűlés, a kétharmados módosításokat csak a Fidesz-KDNP képviselői támogatták. […] A törvény értelmében megszűnik a jelenlegi formájában a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) és Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), összevonásukkal létrejön a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A hatóság egy autonóm államigazgatási szerv, amely a frekvenciagazdálkodás és a hírközlés területén részt vesz a kormány politikájának végrehajtásában. Önálló hatáskörrel rendelkező szervei az elnök, a Médiatanács, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala. Elnökét – aki miniszteri illetményre és juttatásokra jogosult – a miniszterelnök nevezi ki kilenc évre, és korlátlan alkalommal újra kinevezhető. A hatóság elnökének Szalai Annamáriát nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök, szerdai hatállyal.
Az államfő által aláírt jogszabály kimondja azt is, hogy a három közmédium és az MTI a jövőben zártkörűen működő nonprofit részvénytársaság lesz; a négy önálló részvénytársaság - az MR Zrt., az MTV Zrt., a Duna TV Zrt. és az MTI Zrt. - mindegyike a Közszolgálati Közalapítvány tulajdonában levő egyszemélyes részvénytársaságként működik. A részvénytársaság ügyvezetését vezérigazgató látja el, az ellenőrzést közös Felügyelő Bizottság végzi.
(Forrás: index.hu)

Ez egészen rosszul hangzik. Jó úton vagyunk a dél-amerikai diktatúramodell felé. Megjegyzem, ezt már hónapokkal korábban is mondtam, de nem érzek semmi örömöt, hogy a dolog bejönni látszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése