2012. január 6., péntek

Örökforró

Nem tudom, hogy helyes mondani, föltaláltam vagy fölfedeztem?
Igazából nem volna szabad bornak neveznem, hiszen a hatályos bortörvény szerint bor csak az, ami szőlőből készült. De az egyszerűség kedvéért maradok a „csipkebogyóbor” kifejezésnél.
Szóval, nem értem. Tavaly november végén szedtem le a csipkebogyót, és vetettem alá a szakácskönyvben (Horváth Ilonka) olvasható eljárásnak. Azt hittem, már leforrt az anyag, amikor üvegekbe töltöttem a nedűt. Aztán újra megindult, nem is lehetett az üveget, csak nagyon óvatosan kinyitni. Az ún. zajos erjedésen már túl vagyunk, de a buborékolást még lapzártakor sem hagyta abba. Mikor lesz ebből csipkebogyóbor? (És milyen lesz?)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése